נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
אחסנת פלפל ב-1.5 מ"צ כטיפול הסגר - הייתכן?
Author :
Alkalai-Tuvia, Sharon
;
.
Bar-Yosef, Avital
;
.
Fallik, Elazar
;
.
Perzelan, Yaacov
;
.
Co-Authors:

רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה

Volume :
יולי
Year:
2011
Source of publication :
Sade weYaraq
Database:
Unit:
Department of Postharvest Science of Fresh Produce
From page:
28
To page:
32
(
Total pages:
5
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

מטרת עבודה זו הייתה לבחון, לראשונה, את האפשרות לאחסן פירות פלפל בטמפרטורה מאד נמוכה של 1.5 מעלות צלסיוס (מ"צ) למשך שלושה שבועות, כבסיס לטיפול הסגר כנגד מזיקים, מבלי לפגוע באיכות הפרי בתום תקופת האחסנה וחיי המדף. נבחנו טיפולים שונים לאחר הקטיף, למניעת התפתחות נזקי צינה והתכלות פיסיולוגית ופתולוגית של הפרי כתוצאה מאחסנה בטמפרטורה נמוכה. בתום שלוש שנות מחקר נמצא כי טיפול, המשלב שטיפה והברשה במים חמים בטמפרטורה של 55 מ"צ למשך כ-15 שניות עם אריזת הפרי בחיתום פרטני (שרינק), שמר באופן מובהק על איכות הפרי בתום 21 ימים ב-1.5 מ"צ + 3 ימים נוספים ב-20 מ"צ. התפתחות הריקבון עוכבה על-ידי שטיפה והברשה חמה, והחיתום, שהקטין באופן ניכר את איבוד המים בפרי לאחר הקטיף, מנע כמעט לחלוטין התפתחות נזקי צינה. הפחתת איבוד המים מנעה את התרככות הפרי ושמרה על פרי מוצק ואיכותי לאחר תקופת האחסנה וחיי המדף. (מתוך המאמר)

Notes:
Editors' remarks:
Arava (Region)
Capsicum annuum (pepper)
food storage
pests
postharvest physiology
postharvest treatment
Show More
Related Content
More details
ID:
63219
Last updated date:
12/01/2023 14:39
Creation date:
12/01/2023 14:37
You may also be interested in
Non-reviewed publication
אחסנת פלפל ב-1.5 מ"צ כטיפול הסגר - הייתכן?

רמי גולן - מו"פ ערבה תיכונה

יולי

מטרת עבודה זו הייתה לבחון, לראשונה, את האפשרות לאחסן פירות פלפל בטמפרטורה מאד נמוכה של 1.5 מעלות צלסיוס (מ"צ) למשך שלושה שבועות, כבסיס לטיפול הסגר כנגד מזיקים, מבלי לפגוע באיכות הפרי בתום תקופת האחסנה וחיי המדף. נבחנו טיפולים שונים לאחר הקטיף, למניעת התפתחות נזקי צינה והתכלות פיסיולוגית ופתולוגית של הפרי כתוצאה מאחסנה בטמפרטורה נמוכה. בתום שלוש שנות מחקר נמצא כי טיפול, המשלב שטיפה והברשה במים חמים בטמפרטורה של 55 מ"צ למשך כ-15 שניות עם אריזת הפרי בחיתום פרטני (שרינק), שמר באופן מובהק על איכות הפרי בתום 21 ימים ב-1.5 מ"צ + 3 ימים נוספים ב-20 מ"צ. התפתחות הריקבון עוכבה על-ידי שטיפה והברשה חמה, והחיתום, שהקטין באופן ניכר את איבוד המים בפרי לאחר הקטיף, מנע כמעט לחלוטין התפתחות נזקי צינה. הפחתת איבוד המים מנעה את התרככות הפרי ושמרה על פרי מוצק ואיכותי לאחר תקופת האחסנה וחיי המדף. (מתוך המאמר)

Non-reviewed publication
You may also be interested in