עבודה זו בחנה, לראשונה, את האפשרות להאריך את כושר אחסנתו של פרי דלעת הערמונים לתקופה של כארבעה חודשים, מבלי לפגום באיכותו החיצונית והפנימית של הפרי. בתום תקופת אחסנה של 4 חודשים, הייתה איכות הפירות שאוחסנו ב-15 מ"צ טובה יותר על-פי מדדי האיכות שנבדקו, בהשוואה לאיכות הפירות שאוחסנו ב-20 מ"צ. שטיפה והברשה של הפרי במים חמים, ב-52 מ"צ למשך כ-15 שניות, שימרה טוב יותר את איכות הפרי, בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לטיפול הביקורת והשטיפה הקרה. לא נמצאו הבדלים ברמת הסוכר בטיפולים השונים. שילוב של שטיפה והברשה במי ברז (שטיפה קרה) ודינוג הפירות הגביר באופן מובהק את אחוז הריקבון בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לשטיפה החמה. לסיכום, קיימת אפשרות טובה לאחסן דלעת ערמונים לתקופות ממושכות, שיאפשרו לקבל פרי איכותי בשווקים המקומיים ובשוקי היצוא בעזרת טיפולים פיסיקאליים, המשולבים בטיפולים אחרים. (מתוך המאמר)
עבודה זו בחנה, לראשונה, את האפשרות להאריך את כושר אחסנתו של פרי דלעת הערמונים לתקופה של כארבעה חודשים, מבלי לפגום באיכותו החיצונית והפנימית של הפרי. בתום תקופת אחסנה של 4 חודשים, הייתה איכות הפירות שאוחסנו ב-15 מ"צ טובה יותר על-פי מדדי האיכות שנבדקו, בהשוואה לאיכות הפירות שאוחסנו ב-20 מ"צ. שטיפה והברשה של הפרי במים חמים, ב-52 מ"צ למשך כ-15 שניות, שימרה טוב יותר את איכות הפרי, בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לטיפול הביקורת והשטיפה הקרה. לא נמצאו הבדלים ברמת הסוכר בטיפולים השונים. שילוב של שטיפה והברשה במי ברז (שטיפה קרה) ודינוג הפירות הגביר באופן מובהק את אחוז הריקבון בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לשטיפה החמה. לסיכום, קיימת אפשרות טובה לאחסן דלעת ערמונים לתקופות ממושכות, שיאפשרו לקבל פרי איכותי בשווקים המקומיים ובשוקי היצוא בעזרת טיפולים פיסיקאליים, המשולבים בטיפולים אחרים. (מתוך המאמר)