נגישות
menu      
Advanced Search
Syntax
Search...
Volcani treasures
About
Terms of use
Manage
Community:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
Powered by ClearMash Solutions Ltd -
דרכים לשמירת האיכות של דלעת ערמונים לתקופה ממושכת לאחר קטיף
Author :
Alkalai-Tuvia, Sharon
;
.
Chalupowicz, Daniel
;
.
Fallik, Elazar
;
.
Zaaroor, Merav
;
.
Co-Authors:
Volume :
גיליון 306
Year:
2017
Source of publication :
Sade weYaraq
Database:
Unit:
Department of Postharvest Science of Fresh Produce
From page:
33
To page:
35
(
Total pages:
3
)
Link :
Publication Type:
Non-reviewed publication
;
.
Related Files :
Abstract:

עבודה זו בחנה, לראשונה, את האפשרות להאריך את כושר אחסנתו של פרי דלעת הערמונים לתקופה של כארבעה חודשים, מבלי לפגום באיכותו החיצונית והפנימית של הפרי. בתום תקופת אחסנה של 4 חודשים, הייתה איכות הפירות שאוחסנו ב-15 מ"צ טובה יותר על-פי מדדי האיכות שנבדקו, בהשוואה לאיכות הפירות שאוחסנו ב-20 מ"צ. שטיפה והברשה של הפרי במים חמים, ב-52 מ"צ למשך כ-15 שניות, שימרה טוב יותר את איכות הפרי, בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לטיפול הביקורת והשטיפה הקרה. לא נמצאו הבדלים ברמת הסוכר בטיפולים השונים. שילוב של שטיפה והברשה במי ברז (שטיפה קרה) ודינוג הפירות הגביר באופן מובהק את אחוז הריקבון בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לשטיפה החמה. לסיכום, קיימת אפשרות טובה לאחסן דלעת ערמונים לתקופות ממושכות, שיאפשרו לקבל פרי איכותי בשווקים המקומיים ובשוקי היצוא בעזרת טיפולים פיסיקאליים, המשולבים בטיפולים אחרים. (מתוך המאמר)

Notes:
Editors' remarks:
food quality
food storage
postharvest physiology
postharvest treatment
TABLE SUGAR
Show More
Related Content
More details
ID:
66099
Last updated date:
25/10/2023 10:21
Creation date:
25/10/2023 10:21
You may also be interested in
Non-reviewed publication
דרכים לשמירת האיכות של דלעת ערמונים לתקופה ממושכת לאחר קטיף
גיליון 306

עבודה זו בחנה, לראשונה, את האפשרות להאריך את כושר אחסנתו של פרי דלעת הערמונים לתקופה של כארבעה חודשים, מבלי לפגום באיכותו החיצונית והפנימית של הפרי. בתום תקופת אחסנה של 4 חודשים, הייתה איכות הפירות שאוחסנו ב-15 מ"צ טובה יותר על-פי מדדי האיכות שנבדקו, בהשוואה לאיכות הפירות שאוחסנו ב-20 מ"צ. שטיפה והברשה של הפרי במים חמים, ב-52 מ"צ למשך כ-15 שניות, שימרה טוב יותר את איכות הפרי, בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לטיפול הביקורת והשטיפה הקרה. לא נמצאו הבדלים ברמת הסוכר בטיפולים השונים. שילוב של שטיפה והברשה במי ברז (שטיפה קרה) ודינוג הפירות הגביר באופן מובהק את אחוז הריקבון בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לשטיפה החמה. לסיכום, קיימת אפשרות טובה לאחסן דלעת ערמונים לתקופות ממושכות, שיאפשרו לקבל פרי איכותי בשווקים המקומיים ובשוקי היצוא בעזרת טיפולים פיסיקאליים, המשולבים בטיפולים אחרים. (מתוך המאמר)

Non-reviewed publication
You may also be interested in