בשנים האחרונות חלה ירידה מתמדת בביקוש לפירות הדר קשים לקילוף, כמו תפוזים ואשכוליות, ובמקביל חלה עלייה בצריכת קליפים. הבעיה במנדרינות היא שלאחר הקטיף נפגע טעמן, ומכאן גם חיי המדף שלהן קצרים. בעבודה זו בחנו השפעת טמפרטורות ומשך האחסון על השתנות טעמם של זני מנדרינה שונים לאחר קטיף.
בשנים האחרונות חלה ירידה מתמדת בביקוש לפירות הדר קשים לקילוף, כמו תפוזים ואשכוליות, ובמקביל חלה עלייה בצריכת קליפים. הבעיה במנדרינות היא שלאחר הקטיף נפגע טעמן, ומכאן גם חיי המדף שלהן קצרים. בעבודה זו בחנו השפעת טמפרטורות ומשך האחסון על השתנות טעמם של זני מנדרינה שונים לאחר קטיף.