בן צבי, רחלי; שפירא, אור; גולן, אבנר; קינן, עמיר; אלמליח, לירז; שטרן, רפי
בניגוד לזני תמר אחרים הגדלים בארץ, פירות הזן 'ברהי' נקטפים בשלב בוסר ונאכלים כפרי טרי. חיי המדף של הפרי קצרים יחסית ועונת השיווק שלו מצומצמת. בפרי, זה, הבחלה, אפילו חלקית, הגורמת לשינוי במרקם ומביאה להתרככותו, הופכת אותו ללא מבוקש ולא מכיר. בעבודה הנוכחית נבחן השימוש באוקסין ובג'יברלין להאפלת ההבשלה של הפרי, ובכך להארכת עונות הקטיף והשיווק.
בן צבי, רחלי; שפירא, אור; גולן, אבנר; קינן, עמיר; אלמליח, לירז; שטרן, רפי
בניגוד לזני תמר אחרים הגדלים בארץ, פירות הזן 'ברהי' נקטפים בשלב בוסר ונאכלים כפרי טרי. חיי המדף של הפרי קצרים יחסית ועונת השיווק שלו מצומצמת. בפרי, זה, הבחלה, אפילו חלקית, הגורמת לשינוי במרקם ומביאה להתרככותו, הופכת אותו ללא מבוקש ולא מכיר. בעבודה הנוכחית נבחן השימוש באוקסין ובג'יברלין להאפלת ההבשלה של הפרי, ובכך להארכת עונות הקטיף והשיווק.