נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
אובדן פירות טריים במהלך שרשרת הייצור והשיווק: סיכום סקר, פברואר 2016
מחבר :
פורת, רון
;
.
מחברים נוספים:

צפריר גרינהוט / האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, משרד החקלאות, ציפי סבג-פרידקין / החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות

כרך :
עב, חוב' 3
שנה:
2018
מקור הפרסום :
עלון הנוטע
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
24
עד עמוד:
26
(
סהכ עמודים:
3
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

פחת בתוצרת חקלאית טרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת השיווק, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה. חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי. מחקרים שנערכו על ידי גופים כלכליים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלה הראו כי איבוד המזון מתחיל משלב הגידול והקטיף, הקטיף, ממשיך בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים, מרכזים לוגיסטיים ורשתות שיווק. כ 20%- מאיבוד המזון במדינות המפותחות מתרחש בבית הצרכן.

מאיבוד המזון במדינות

 

הערות:
הערות לעורכים:
אובדן מזון
אחסון מזון
אחסון תוצרת חקלאית ומזון
חיי מדף
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
37106
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
03/09/2018 10:25
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
אובדן פירות טריים במהלך שרשרת הייצור והשיווק: סיכום סקר, פברואר 2016

צפריר גרינהוט / האגף לאגרואקולוגיה, שה"מ, משרד החקלאות, ציפי סבג-פרידקין / החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות

עב, חוב' 3

פחת בתוצרת חקלאית טרייה מצטבר בשלבים השונים של תהליך הייצור והאספקה ויכול להביא לאיבוד תוצרת ראויה למאכל. הפחת יכול להתהוות בשלב הגידול או בשלב מתקדם יותר בשרשרת השיווק, באופן שיביא לקבלת תוצרת באיכות פחותה. חלק מאובדן המזון בלתי נמנע ונובע מפחת טבעי. מחקרים שנערכו על ידי גופים כלכליים בעולם הצביעו על כך שכשליש מהמזון המיוצר בעולם אובד ונזרק בשלב כלשהו של שרשרת הייצור והשיווק, וכי בתוצרת חקלאית טרייה, כגון פירות, עלול להגיע שיעור איבוד המזון אף לכדי 45% . מחקרים אלה הראו כי איבוד המזון מתחיל משלב הגידול והקטיף, הקטיף, ממשיך בשלב האחסון והמיון בבית האריזה או במפעלי עיבוד מזון, שווקים סיטוניים, מרכזים לוגיסטיים ורשתות שיווק. כ 20%- מאיבוד המזון במדינות המפותחות מתרחש בבית הצרכן.

מאיבוד המזון במדינות

 

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם