אשכול הבננות נקטף בהגיע הפרי לכדי שלושת רבעי הגודל המקסימלי שלו. בבית האריזה הפרי בדרך כלל מופרד לכפות הנארזות בקרטונים, אלה מוכנסים לחדר ההבחלה, שם מתבצע עליהם טיפול בגז אתילן והם יוצאים למשלוח. יש בתי אריזה בהם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה, על האשכול בשלמותו, ורק לאחר מכן הוא מופרד לכפות הנארזות למשלוח. הבננות מובלות לשווקים, שם הן חשופות לאוויר ונשארות על המדפים עד למכירתן לצרכן. כ 30%- מהפרי יורדים לטמיון, בדרך כלל בעקבות טיפול לא נכון בבית האריזה, ברשת השיווק ובעיקר אצל הצרכן הסופי בגין הבשלת יתר בתוך זמן קצר. מטרתה של עבודה זו לבחון האם ניתן להאט את קצב ההבשלה של הבננה באמצעות אריזת קמצים בשקיות קמעוניות שונות (פוליפרופילן, פוליאתילן(, בין אם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה או אחריה. נמצא, שכאשר האתילן ניתן לקמצי הבננות הארוזים בשקיות הקמעוניות השונות ההבשלה אמנם לא עוכבה, אך הופחתה התפתחות הכתמים השחורים על הקליפה. לעומת זאת, כאשר טיפול האתילן ניתן לקמצים לפני האריזה בשקיות השונות עוכבה ההבשלה וחיי המדף נמצאו ארוכים יותר. ראוי לציין שקיימת שונות רבה בהבשלת הבננות לאורך האשכול, מכף 2 העליונה הבוגרת עד כף 7 התחתונה הצעירה, וכן בין בננות ממועדי קטיף שונים. עבודה זו הינה ראשונית, בדרך לפיתוח פרוטוקול אריזה לבננות, במטרה לשפר את איכות הפרי לאורך זמן ולהאט את התכלותו המהירה.
אשכול הבננות נקטף בהגיע הפרי לכדי שלושת רבעי הגודל המקסימלי שלו. בבית האריזה הפרי בדרך כלל מופרד לכפות הנארזות בקרטונים, אלה מוכנסים לחדר ההבחלה, שם מתבצע עליהם טיפול בגז אתילן והם יוצאים למשלוח. יש בתי אריזה בהם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה, על האשכול בשלמותו, ורק לאחר מכן הוא מופרד לכפות הנארזות למשלוח. הבננות מובלות לשווקים, שם הן חשופות לאוויר ונשארות על המדפים עד למכירתן לצרכן. כ 30%- מהפרי יורדים לטמיון, בדרך כלל בעקבות טיפול לא נכון בבית האריזה, ברשת השיווק ובעיקר אצל הצרכן הסופי בגין הבשלת יתר בתוך זמן קצר. מטרתה של עבודה זו לבחון האם ניתן להאט את קצב ההבשלה של הבננה באמצעות אריזת קמצים בשקיות קמעוניות שונות (פוליפרופילן, פוליאתילן(, בין אם טיפול האתילן מתבצע לפני האריזה או אחריה. נמצא, שכאשר האתילן ניתן לקמצי הבננות הארוזים בשקיות הקמעוניות השונות ההבשלה אמנם לא עוכבה, אך הופחתה התפתחות הכתמים השחורים על הקליפה. לעומת זאת, כאשר טיפול האתילן ניתן לקמצים לפני האריזה בשקיות השונות עוכבה ההבשלה וחיי המדף נמצאו ארוכים יותר. ראוי לציין שקיימת שונות רבה בהבשלת הבננות לאורך האשכול, מכף 2 העליונה הבוגרת עד כף 7 התחתונה הצעירה, וכן בין בננות ממועדי קטיף שונים. עבודה זו הינה ראשונית, בדרך לפיתוח פרוטוקול אריזה לבננות, במטרה לשפר את איכות הפרי לאורך זמן ולהאט את התכלותו המהירה.