חיפוש מתקדם

 

תקציר:

בהצעת המחקר הנוכחית הוצעה קונספציה חדשה: להאביס את הפרות בממשק הזנה המבוסס על מתן בליל בסיסי + תוספת אינדבידואלית של כופתיות העשויות מחומרים עתירי דופן תא ראשוני פריק כתחליף לעמילן. בשנה הראשונה נבחנה הנעכלות ותנובת החלב ורכיביו ב 10 פרות שמחציתן קבלו 73% כופתיות עתירות קליפות סויה ו 27% שחתות דגן +קטנית בהשוואה למנה שבה הוחלף רק מרכיב קליפות הסויה בכופתיות (36.5% מכלל המנה) בגרעיני שעורה גרוסים. נמצא יתרון מובהק בצריכה החופשית ובנעכלות של דופן התא בפרות שהוזנו במנת קליפות הסויה בהשוואה למנת השעורה. בשנה השנייה נבחנו הצריכה הפרטנית, התנהגות האכילה ותנובת החלב ורכיביו של 24 פרות בממשק הזנה שבו מרבית המזון ניתן כבליל במאביסים הפרטניים באביסה חופשית מקצתו כתוסף כופתיות על גבי הבליל. במנת הניסוי הואבסו 12 פרות בכופתיות העשויות מחומרים עתירי דופן ראשונית, ואילו במנת הביקורת הורכבו הכופתיות בעיקר מגרעינים עמילניים וכוספת סויה. צריכת המזון והדופן של פרות הניסוי הייתה גבוהה יותר מזו של קבוצת הביקורת. הבדלי צריכה אלו התבטאו בהעלאת ריכוז השומן בחלב ובגידול מובהק בתנובת שומן החלב וחלב מושווה שומן של קבוצת הניסוי. לא נמצאו הבדלים מובהקים ביחס לתנובת החלב וחלבון החלב. בשנה השלישית נבחן ממשק ההזנה המוצע ב 38 פרות חלב שהוזנו במערכת הזנה אוטומטית מבוקרת מחשב של כופתיות, המשמשת כסימולציה של הזנה רובוטית. באבוס חולק לכל הפרות שהשתתפו בניסוי בליל בסיסי בשיעור של כ 64% מהמנה ואילו במאביסי הכופתיות מבוקרי המחשב ניתנו ל19 פרות כופתיות ניסוי עתירות דופן ראשונית ול 19 הפרות האחרות כופתיות בקורת עמילניות בשיעור ממוצע של כ 36% מהמנה. נמצא שבכופתיות מנת הניסוי גדלה צריכת ה NDF החופשית ונעכלות ה .NDF כתוצאה מכך תנובת החלב נשמרה דומה בשתי הקבוצות. תכולת שומן החלב גדלה בפרות שהואבסו בכופתיות הניסוי ומאידך, החלפת העמילן שבכופתית בקליפות סויה הביאה לירידה בתכולת חלבון החלב. נתוני התנהגות האכילה במאביסים האוטומטיים הראו שהפרות צורכות באופן דומה את שני סוגי הכופתיות ואין בעיית טעימות של הכופתיות עתירות בקליפות סויה.

נראה לפיכך שהשימוש בשני סוגי הכופתיות מאפשר מניפולציה של הרכב החלב בהתאם לצרכי היצרן ודרישות המחלבה. ברצות היצרן לקבל חלב עתיר שומן יאביס בכופתיות עתירות קליפות סויה, וברצותו לקבל חלב עתיר חלבון יאביס בכופתיות עתירות עמילן.

לא מצוינת שנה.

פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
הגדלת יעילות הייצור בבקר חלב ע"י הזנה פרטנית מבוקרת של כופתיות עשויות מחומרי לוואי עתירי דופן ראשונית פריקה
362-0062
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות

 

תקציר:

בהצעת המחקר הנוכחית הוצעה קונספציה חדשה: להאביס את הפרות בממשק הזנה המבוסס על מתן בליל בסיסי + תוספת אינדבידואלית של כופתיות העשויות מחומרים עתירי דופן תא ראשוני פריק כתחליף לעמילן. בשנה הראשונה נבחנה הנעכלות ותנובת החלב ורכיביו ב 10 פרות שמחציתן קבלו 73% כופתיות עתירות קליפות סויה ו 27% שחתות דגן +קטנית בהשוואה למנה שבה הוחלף רק מרכיב קליפות הסויה בכופתיות (36.5% מכלל המנה) בגרעיני שעורה גרוסים. נמצא יתרון מובהק בצריכה החופשית ובנעכלות של דופן התא בפרות שהוזנו במנת קליפות הסויה בהשוואה למנת השעורה. בשנה השנייה נבחנו הצריכה הפרטנית, התנהגות האכילה ותנובת החלב ורכיביו של 24 פרות בממשק הזנה שבו מרבית המזון ניתן כבליל במאביסים הפרטניים באביסה חופשית מקצתו כתוסף כופתיות על גבי הבליל. במנת הניסוי הואבסו 12 פרות בכופתיות העשויות מחומרים עתירי דופן ראשונית, ואילו במנת הביקורת הורכבו הכופתיות בעיקר מגרעינים עמילניים וכוספת סויה. צריכת המזון והדופן של פרות הניסוי הייתה גבוהה יותר מזו של קבוצת הביקורת. הבדלי צריכה אלו התבטאו בהעלאת ריכוז השומן בחלב ובגידול מובהק בתנובת שומן החלב וחלב מושווה שומן של קבוצת הניסוי. לא נמצאו הבדלים מובהקים ביחס לתנובת החלב וחלבון החלב. בשנה השלישית נבחן ממשק ההזנה המוצע ב 38 פרות חלב שהוזנו במערכת הזנה אוטומטית מבוקרת מחשב של כופתיות, המשמשת כסימולציה של הזנה רובוטית. באבוס חולק לכל הפרות שהשתתפו בניסוי בליל בסיסי בשיעור של כ 64% מהמנה ואילו במאביסי הכופתיות מבוקרי המחשב ניתנו ל19 פרות כופתיות ניסוי עתירות דופן ראשונית ול 19 הפרות האחרות כופתיות בקורת עמילניות בשיעור ממוצע של כ 36% מהמנה. נמצא שבכופתיות מנת הניסוי גדלה צריכת ה NDF החופשית ונעכלות ה .NDF כתוצאה מכך תנובת החלב נשמרה דומה בשתי הקבוצות. תכולת שומן החלב גדלה בפרות שהואבסו בכופתיות הניסוי ומאידך, החלפת העמילן שבכופתית בקליפות סויה הביאה לירידה בתכולת חלבון החלב. נתוני התנהגות האכילה במאביסים האוטומטיים הראו שהפרות צורכות באופן דומה את שני סוגי הכופתיות ואין בעיית טעימות של הכופתיות עתירות בקליפות סויה.

נראה לפיכך שהשימוש בשני סוגי הכופתיות מאפשר מניפולציה של הרכב החלב בהתאם לצרכי היצרן ודרישות המחלבה. ברצות היצרן לקבל חלב עתיר שומן יאביס בכופתיות עתירות קליפות סויה, וברצותו לקבל חלב עתיר חלבון יאביס בכופתיות עתירות עמילן.

דוח מחקר
אולי יעניין אותך גם