נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
השפעת תוספי תחמיץ לירק חיטה, על הרכב כימי ונעכלות, פרופיל החמצה ועמידות לחשיפה אירובית
חוקר ראשי :
וינברג, צבי
;
.
חן, יאירה
;
.
חוקר ראשי :
סולומון, רן; עדין, גבי; רווח, ש'; ארונסון, ג'; וסר, מ'
חוקר משני :
חוקרים נוספים :
שנה:
2006
מספר תוכנית :
870-1467-06
קרן מחקר:
קרן המחקר למדעי הבקר לחלב ולבשר
תחום :
אחסון ומדעי המזון
;
.
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות
קבצים קשורים :
הערות:

 

מתוך הסיכום:

בעבודה זו הושם דגש על הכנת תחמיצים בתנאים מיטביים, ואכן, כל התחמיצים היו באיכות מעולה, ללא קשר לתוסף. בתנאים אלו, ובניגוד לגישה הרווחת, תרומת התוספים לאיכות התחמיץ הייתה שולית ביותר. התוספים לא השפיעו על ההרכב הכימי, ככלל ועל הליגנין בפרט. כמו כן לא השפיעו על נעכלות הח״י, ובמיוחד על נעכלות מקטע ה-NDF, זאת בניגוד גמור להכרזות של חלק מהמשווקים. מאידך, בלט התוסף סילוגארד, בשיעור פחת ח״י גבוה יותר בהחמצה, אך בעמידות אירובית טובה יותר, במבחן חשיפה לאוויר של 5 ימים. חשיפה כה ממושכת זו רלוונטית חלקית למרכזי מזון קטנים, ופחות רלוונטית למרכזי מזון גדולים בהם קצב השימוש היומי בתחמיץ גבוה, ומשך החשיפה של חתך הכרייה לאוויר קטן באופן יחסי.

הערות לעורכים:
בקר
הזנת בעלי חיים
חיטה
מספוא ומזון לבעלי חיים
פרות (בעלי חיים)
תוספי מזון
תחמיץ
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
37256
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
13/09/2018 13:36
אולי יעניין אותך גם
דוח מחקר
השפעת תוספי תחמיץ לירק חיטה, על הרכב כימי ונעכלות, פרופיל החמצה ועמידות לחשיפה אירובית
סולומון, רן; עדין, גבי; רווח, ש'; ארונסון, ג'; וסר, מ'
870-1467-06
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות

 

מתוך הסיכום:

בעבודה זו הושם דגש על הכנת תחמיצים בתנאים מיטביים, ואכן, כל התחמיצים היו באיכות מעולה, ללא קשר לתוסף. בתנאים אלו, ובניגוד לגישה הרווחת, תרומת התוספים לאיכות התחמיץ הייתה שולית ביותר. התוספים לא השפיעו על ההרכב הכימי, ככלל ועל הליגנין בפרט. כמו כן לא השפיעו על נעכלות הח״י, ובמיוחד על נעכלות מקטע ה-NDF, זאת בניגוד גמור להכרזות של חלק מהמשווקים. מאידך, בלט התוסף סילוגארד, בשיעור פחת ח״י גבוה יותר בהחמצה, אך בעמידות אירובית טובה יותר, במבחן חשיפה לאוויר של 5 ימים. חשיפה כה ממושכת זו רלוונטית חלקית למרכזי מזון קטנים, ופחות רלוונטית למרכזי מזון גדולים בהם קצב השימוש היומי בתחמיץ גבוה, ומשך החשיפה של חתך הכרייה לאוויר קטן באופן יחסי.

דוח מחקר
אולי יעניין אותך גם