נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הפריט הזה גנוז
ייצור חלב איכותי עתיר נוגדי חמצון לשיפור בריאות הציבור ע"י הזנת פרות במוצרי קליפות רימונים
חוקר ראשי :
שבתאי, אריאל
;
.
חוקר ראשי :
חוקר משני :
חוקרים נוספים :
שנה:
2014
מספר תוכנית :
362-0353-14
קרן מחקר:
קרן המחקר למדעי הבקר לחלב ולבשר
תחום :
בעלי חיים
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות
קבצים קשורים :
הערות:

 

תקציר תוכנית המחקר:

במערכות ניסוי מדעיות נמצאו קליפות רימונים כמזרזות ריפוי של פצעים, מעוררות מערכת החיסון, בעלות פעילות נגד חיידקים פתוגניים, מונעות טרשת עורקים וכמקור עשיר בנוגדי חמצון. לאחרונה מצאנו כי האבסת קליפות רימונים טריות לעגלים במפטמה הביאה לגידול בתוספת המשקל היומית הממוצעת ולעלייה בריכוזי ויטמין E בפלסמה. במקביל פותחה בארץ, שיטה לסחיטה של קליפות רימונים ע״י מיצוי מימי וריכוז שלהם הנותנת מוצר חדש להלן מק״ר (מיצוי קליפות רימונים). במוצר מסחרי זה השתמשנו לאחרונה ברפת מינהל המחקר החקלאי בבית דגן, כתוסף מזון (2% מהמנה) להאבסת שש פרות חלב במשך שלושה שבועות של ניסוי הקדמי. חושב גידול של 7.3% בתנובה החלב של פרות הרימונים בהשוואה לפרות הביקורת. בנוסף, הפעילות נוגדת החמצון של חלב פרות הניסוי עלתה ב 21% בהשוואה לפרות קבוצת הביקורת, מה שעשוי להעיד על הצטברות נוגדי חמצון בחלב. ממצאים אלו מעודדים המשך בחינה במספר רב יותר של פרות ולאורך תקופת זמן ארוכה יותר של יעילות השימוש במק״ר כתוסף תזונתי (פרוביוטיקה) לפרות, ובחינת ריכוזו המיטבי במנה. מטרת המחקר הייתה לבצע אופטימיזציה של השימוש במק״ר להגדלת ריכוז האנטיאוקסידנטים וויטמין E, ולמודולציה של פרופיל חומצות השומן בחלב פרות, ללא פגיעה בתנובת החלב והרכבו. אופטימיזציה של השימוש במק״ר כתוסף להזנת פרות חלב- נבחנה ברפת הפרטנית (10 פרות לטיפול) בשלושה ריכוזים של מק״ר (1%, 2%, ו 4% מהחומר היבש במנה), ובניסוי משקי (100 פרות - 4% מק״ר), תוך שימוש בפרות חלב גבוהות תנובה בהשוואה לביקורת (0% מק״ר). בעבר דיווחנו על שיפור בתנובת החלב כתוצאה מהזנה במק״ר.

התוצאות המובאות בדו״ח זה מצביעות כי ניתן לשפר את הקיבולת נוגדת החמצון של החלב באמצעות הוספת מק״ר לבליל הפרות. שיפור הקיבולת נוגדת החמצון הוא כנראה תולדה של הצטברות של מולקולות פנוליות שמקורן בקליפות הרימונים. בנוסף, גם במקרה של פרות חלב, בדומה למדווח לגבי עגלי פיטום, ניכר כי מק״ר בבליל משפר את ספיגת ויטמין E מהמנה אל נוזלי הגוף, ובמקרה הנוכחי להעלאת ריכוז טוקופרול a וטוקופרול y בחלב. יחד עם זאת, ניכר כי ריכוזי האיזומרים של ויטמין E, המדווחים בדו״ח זה נמוכים מהמצופה, כנראה בשל הצורך לשפר את שיטת המיצוי של הוויטמין מהחלב. בניגוד להיפותזה של המחקר, שימוש במק״ר לא שינה את פרופיל חומצות השומן בחלב. בחינת ההשפעה של תהליך הפסטור על הקיבולת נוגדת החמצון של החלב מלמדת כי לתהליך הפסטור המעבדתי לא הייתה השפעה שלילית על נוגדי החמצון בחלב.

הערות לעורכים:
בית דגן (מקום)
בעלי חיים
בקר לחלב
הזנת בעלי חיים
חלב
נוגדי חמצון
פסולת חקלאית
פרות (בעלי חיים)
רימון
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
37287
עודכן לאחרונה:
08/11/2023 13:42
תאריך יצירה:
17/09/2018 13:43
אולי יעניין אותך גם
דוח מחקר
ייצור חלב איכותי עתיר נוגדי חמצון לשיפור בריאות הציבור ע"י הזנת פרות במוצרי קליפות רימונים
362-0353-14
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות

 

תקציר תוכנית המחקר:

במערכות ניסוי מדעיות נמצאו קליפות רימונים כמזרזות ריפוי של פצעים, מעוררות מערכת החיסון, בעלות פעילות נגד חיידקים פתוגניים, מונעות טרשת עורקים וכמקור עשיר בנוגדי חמצון. לאחרונה מצאנו כי האבסת קליפות רימונים טריות לעגלים במפטמה הביאה לגידול בתוספת המשקל היומית הממוצעת ולעלייה בריכוזי ויטמין E בפלסמה. במקביל פותחה בארץ, שיטה לסחיטה של קליפות רימונים ע״י מיצוי מימי וריכוז שלהם הנותנת מוצר חדש להלן מק״ר (מיצוי קליפות רימונים). במוצר מסחרי זה השתמשנו לאחרונה ברפת מינהל המחקר החקלאי בבית דגן, כתוסף מזון (2% מהמנה) להאבסת שש פרות חלב במשך שלושה שבועות של ניסוי הקדמי. חושב גידול של 7.3% בתנובה החלב של פרות הרימונים בהשוואה לפרות הביקורת. בנוסף, הפעילות נוגדת החמצון של חלב פרות הניסוי עלתה ב 21% בהשוואה לפרות קבוצת הביקורת, מה שעשוי להעיד על הצטברות נוגדי חמצון בחלב. ממצאים אלו מעודדים המשך בחינה במספר רב יותר של פרות ולאורך תקופת זמן ארוכה יותר של יעילות השימוש במק״ר כתוסף תזונתי (פרוביוטיקה) לפרות, ובחינת ריכוזו המיטבי במנה. מטרת המחקר הייתה לבצע אופטימיזציה של השימוש במק״ר להגדלת ריכוז האנטיאוקסידנטים וויטמין E, ולמודולציה של פרופיל חומצות השומן בחלב פרות, ללא פגיעה בתנובת החלב והרכבו. אופטימיזציה של השימוש במק״ר כתוסף להזנת פרות חלב- נבחנה ברפת הפרטנית (10 פרות לטיפול) בשלושה ריכוזים של מק״ר (1%, 2%, ו 4% מהחומר היבש במנה), ובניסוי משקי (100 פרות - 4% מק״ר), תוך שימוש בפרות חלב גבוהות תנובה בהשוואה לביקורת (0% מק״ר). בעבר דיווחנו על שיפור בתנובת החלב כתוצאה מהזנה במק״ר.

התוצאות המובאות בדו״ח זה מצביעות כי ניתן לשפר את הקיבולת נוגדת החמצון של החלב באמצעות הוספת מק״ר לבליל הפרות. שיפור הקיבולת נוגדת החמצון הוא כנראה תולדה של הצטברות של מולקולות פנוליות שמקורן בקליפות הרימונים. בנוסף, גם במקרה של פרות חלב, בדומה למדווח לגבי עגלי פיטום, ניכר כי מק״ר בבליל משפר את ספיגת ויטמין E מהמנה אל נוזלי הגוף, ובמקרה הנוכחי להעלאת ריכוז טוקופרול a וטוקופרול y בחלב. יחד עם זאת, ניכר כי ריכוזי האיזומרים של ויטמין E, המדווחים בדו״ח זה נמוכים מהמצופה, כנראה בשל הצורך לשפר את שיטת המיצוי של הוויטמין מהחלב. בניגוד להיפותזה של המחקר, שימוש במק״ר לא שינה את פרופיל חומצות השומן בחלב. בחינת ההשפעה של תהליך הפסטור על הקיבולת נוגדת החמצון של החלב מלמדת כי לתהליך הפסטור המעבדתי לא הייתה השפעה שלילית על נוגדי החמצון בחלב.

דוח מחקר
אולי יעניין אותך גם