נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הפריט הזה גנוז
מבחן איכות של צמחי מספוא
חוקר ראשי :
בן גדליה, דניאל
;
.
יוסף, אדית
;
.
מירון, יהושע
;
.
ניקבחת, משה
;
.
חוקר ראשי :
חוקר משני :
חוקרים נוספים :
צוקרמן, אפרים; ניר, אורי
שנה:
2006
מספר תוכנית :
362-0068
קרן מחקר:
קרן המחקר למדעי הבקר לחלב ולבשר
תחום :
בעלי חיים
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות
קבצים קשורים :
הערות:

 

מתוך התקציר:

צמחי המספוא משמשים כמרכיב סיבי גס חשוב בהזנת מע״ג, המהווה כ-30% מכלל בליל הפרות. המזון הגס הכרחי לתסיסה תקינה בכרס, כולל תחמיצים ושחתות של דגנים וקטניות, ובעת מחסור גם חומרי לוואי מגידולי שדה שונים. צמחי מספוא לייצור תחמיצים ושחתות מגודלים מדי שנה בארץ על שטח של כ- 500 אלף דונם. במשך השנים הזנים המסחריים מאבדים מעמידותם למחלות ולמזיקים, לכן יש צורך להחליפם בזני מספוא חדשים. הקונצפציה הבסיסית של המחקר הנוכחי הייתה שלא די בבחינת יבול החומר היבש של הזנים החדשים בתנאי הגידול באזורים השונים בארץ, להערכת כדאיות הגידול, אלא צריך לבחון פרמטרים של איכות תזונתית של המספוא. זהו הפרמטר העיקרי שמעניין את הרפתנים הרוכשים את המספוא להאבסת הבקר. 

המחקר הנוכחי בוצע במשך 3 שנים ונועד לבחון: בשנה הראשונה זני קטניות למספוא חדשים, בשנה השנייה זני חיטה חדשים ובשנה השלישית ליגנוצלולוזות.

הערות לעורכים:
בעלי חיים
בקר
גידולי שדה
הזנת בעלי חיים
זנים (בוטניקה)
חיטה
מבחן איכות
מספוא ומזון לבעלי חיים
פרות (בעלי חיים)
קטניות
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
37296
עודכן לאחרונה:
08/11/2023 13:41
תאריך יצירה:
17/09/2018 14:41
אולי יעניין אותך גם
דוח מחקר
מבחן איכות של צמחי מספוא
צוקרמן, אפרים; ניר, אורי
362-0068
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות

 

מתוך התקציר:

צמחי המספוא משמשים כמרכיב סיבי גס חשוב בהזנת מע״ג, המהווה כ-30% מכלל בליל הפרות. המזון הגס הכרחי לתסיסה תקינה בכרס, כולל תחמיצים ושחתות של דגנים וקטניות, ובעת מחסור גם חומרי לוואי מגידולי שדה שונים. צמחי מספוא לייצור תחמיצים ושחתות מגודלים מדי שנה בארץ על שטח של כ- 500 אלף דונם. במשך השנים הזנים המסחריים מאבדים מעמידותם למחלות ולמזיקים, לכן יש צורך להחליפם בזני מספוא חדשים. הקונצפציה הבסיסית של המחקר הנוכחי הייתה שלא די בבחינת יבול החומר היבש של הזנים החדשים בתנאי הגידול באזורים השונים בארץ, להערכת כדאיות הגידול, אלא צריך לבחון פרמטרים של איכות תזונתית של המספוא. זהו הפרמטר העיקרי שמעניין את הרפתנים הרוכשים את המספוא להאבסת הבקר. 

המחקר הנוכחי בוצע במשך 3 שנים ונועד לבחון: בשנה הראשונה זני קטניות למספוא חדשים, בשנה השנייה זני חיטה חדשים ובשנה השלישית ליגנוצלולוזות.

דוח מחקר
אולי יעניין אותך גם