נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הפריט הזה גנוז
מעקב אחר השינויים החלים בהעלאת הגרה של פרות חלב בעזרת מערכת הי-תג של SCR
חוקר ראשי :
חוקר ראשי :
סולומון, רן
חוקר משני :
מירון, יהושע
;
.
חוקרים נוספים :
בר שלום, א'; קליין, א'; עדין, גבי; בר, ד'
שנה:
2007
מספר תוכנית :
870-1485-07
קרן מחקר:
קרן המחקר למדעי הבקר לחלב ולבשר
תחום :
בעלי חיים
;
.
מדעי בעלי חיים
;
.
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות
קבצים קשורים :
הערות:

 

מטרת העבודה:

1 - בחינת שעור העלאת הגירה של פרות חלב, הניזונות במנות שונות באופן בולט בשיעור המזון הגס, ובמקורות ה-NDF של המנה;
2 - בחינת הקשר בין שיעור העלאת הגירה לבין אירועים פיסיולוגיים, בריאותיים, תזונתיים ואחרים, בחיי הפרה, כימות הקשר ובחינת אפשרות ביסוסו כאמצעי חיזוי.

סיכום:

מדי הרומינציה עובדים כראוי: 1 - הם מזהים הבדלים ברורים בין יובש לתחלובה; 2 -הם מזהים הבדלים במה״ג בין מנות בשעורי מ״ג שונים; 3 - הם ממחישים את השינויים ברומינציה החלים בעת אירועים מסוגים שונים ברפת, הקשורים בפיסיולוגיה, הבריאות או ברווחת הפרה; 4 - על פי נתוני רפת קליין, ניתן להשתמש במה״ג גם ככלי לחיזוי אירועים מסוגים שונים; נושא זה ראוי שייבדק ויבוסס על פי נתונים מרפתות גדולות שצוידו לאחרונה בתגי רומינציה; 5 - על פי תגי SCR, פרה מעלה גירה כ-33% מהיממה (פחות מהמצוטט בספרות, אולם סביר במציאות התזונתית בה אנו חיים של שעור מזון גס נמוך יותר מזה המקובל בארצות צפוניות); 6 - על פי נתוני צריכת המזון הפרטנית של פרות הרפת הפרטנית, ונתוני מה״ג שלהן, לא נראה שניתן לחזות צריכת מזון של פרה מתוך נתוני מה״ג שלה.

הערות לעורכים:
Rumination
Rumination time
בית דגן (מקום)
בעלי חיים
בקר לחלב
הזנת בעלי חיים
מכשירי מדידה
עמק חפר
פרות (בעלי חיים)
רווחת בעלי חיים
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
37303
עודכן לאחרונה:
08/11/2023 13:39
תאריך יצירה:
17/09/2018 15:34
אולי יעניין אותך גם
דוח מחקר
מעקב אחר השינויים החלים בהעלאת הגרה של פרות חלב בעזרת מערכת הי-תג של SCR
סולומון, רן
בר שלום, א'; קליין, א'; עדין, גבי; בר, ד'
870-1485-07
הממצאים בדוח זה הינם תוצאות ניסוי ואינם מהווים בשום אופן המלצות

 

מטרת העבודה:

1 - בחינת שעור העלאת הגירה של פרות חלב, הניזונות במנות שונות באופן בולט בשיעור המזון הגס, ובמקורות ה-NDF של המנה;
2 - בחינת הקשר בין שיעור העלאת הגירה לבין אירועים פיסיולוגיים, בריאותיים, תזונתיים ואחרים, בחיי הפרה, כימות הקשר ובחינת אפשרות ביסוסו כאמצעי חיזוי.

סיכום:

מדי הרומינציה עובדים כראוי: 1 - הם מזהים הבדלים ברורים בין יובש לתחלובה; 2 -הם מזהים הבדלים במה״ג בין מנות בשעורי מ״ג שונים; 3 - הם ממחישים את השינויים ברומינציה החלים בעת אירועים מסוגים שונים ברפת, הקשורים בפיסיולוגיה, הבריאות או ברווחת הפרה; 4 - על פי נתוני רפת קליין, ניתן להשתמש במה״ג גם ככלי לחיזוי אירועים מסוגים שונים; נושא זה ראוי שייבדק ויבוסס על פי נתונים מרפתות גדולות שצוידו לאחרונה בתגי רומינציה; 5 - על פי תגי SCR, פרה מעלה גירה כ-33% מהיממה (פחות מהמצוטט בספרות, אולם סביר במציאות התזונתית בה אנו חיים של שעור מזון גס נמוך יותר מזה המקובל בארצות צפוניות); 6 - על פי נתוני צריכת המזון הפרטנית של פרות הרפת הפרטנית, ונתוני מה״ג שלהן, לא נראה שניתן לחזות צריכת מזון של פרה מתוך נתוני מה״ג שלה.

דוח מחקר
אולי יעניין אותך גם