שמן הזית, בשונה ממרבית השמנים הצמחיים על המדף, מופק בכבישה קרה ללא עזרים כימיים, אלא רק באמצעים מכניים ופיזיקליים, הווי אומר גריסה, ערבול וסחיטה. בדרך זו משמר השמן את תכונותיו החושיות (האורגנולפטיות) - טעמו, ריחו ורכיביו הבריאותיים. שמן הזית מהווה מרכיב מרכזי במטבח הים תיכוני והביקוש לו הולך ועולה בהתמדה בעולם כולו. זהו מוצר המזון היחיד שבתקן האיכות שלו מצוינים, נוסף על המדדים הכימיים הנהוגים בשאר מוצרי המזון, גם מדדים חושיים. במהלך השנים פותחו, בהובלה של ארגון הזית העולמי ( IOC ),כלים ומדדים להערכה חושית של שמן זית. אלה מחולקים לחיוביים ( Attitudes Positive ) ושלילי Negative attributes כאשר אלה האחרונים מעידים על קלקול ופגמים במוצר. איפיון חושי של שמן זית מתבצע באמצעות פאנל טועמים מוסמך, כאשר כל אחת מהתכונות, חיובית או שלילית, מדורגת בסולם של 0 עד 0:10 = התכונה לא קיימת למשל מרירות או חריפות ו 10- = התכונה מתבטאת בעוצמה מירבית.
שמן הזית, בשונה ממרבית השמנים הצמחיים על המדף, מופק בכבישה קרה ללא עזרים כימיים, אלא רק באמצעים מכניים ופיזיקליים, הווי אומר גריסה, ערבול וסחיטה. בדרך זו משמר השמן את תכונותיו החושיות (האורגנולפטיות) - טעמו, ריחו ורכיביו הבריאותיים. שמן הזית מהווה מרכיב מרכזי במטבח הים תיכוני והביקוש לו הולך ועולה בהתמדה בעולם כולו. זהו מוצר המזון היחיד שבתקן האיכות שלו מצוינים, נוסף על המדדים הכימיים הנהוגים בשאר מוצרי המזון, גם מדדים חושיים. במהלך השנים פותחו, בהובלה של ארגון הזית העולמי ( IOC ),כלים ומדדים להערכה חושית של שמן זית. אלה מחולקים לחיוביים ( Attitudes Positive ) ושלילי Negative attributes כאשר אלה האחרונים מעידים על קלקול ופגמים במוצר. איפיון חושי של שמן זית מתבצע באמצעות פאנל טועמים מוסמך, כאשר כל אחת מהתכונות, חיובית או שלילית, מדורגת בסולם של 0 עד 0:10 = התכונה לא קיימת למשל מרירות או חריפות ו 10- = התכונה מתבטאת בעוצמה מירבית.