נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
ביצועי פרות חלב שניזונו במנות המכילות חציר או תחמיץ חיטה מאותו שדה, זן ומועד קציר
מחבר :
מירון, יהושע
;
.
מחברים נוספים:

גבי עדין, רן סולומון – המחלקה לבקר, שה"מ, זאב צומברג – רפת יוטבתה, קרלוס גרינגאוס – רפת סמר

כרך :
שנה:
0
מאגר מידע:
יחידה:
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

צמחי מספוא המואבסים לפרות מהווים מרכיב חשוב וחיוני במנה. בתנאי הארץ בשל חוסר מים וקרקע איכותית, אין הבהמות יכולות ליהנות ממספוא טרי ולכן נהוג השימוש במזון משומר בצורת שחת או תחמיץ. עיקרון השימור כשחת הוא ייבוש הצמח בשדה תוך הפחתת אחוז המים מ- 80% לכ- 15% . הייבוש בשדה כרוך בהפסדים בלתי נמנעים של מזינים בירק בגלל המשך תהליכי נשימת הצמחים והפרוק האנזימטי של רקמות הצמח הקצור, וכן חלים הפסדים מכניים כנשירת עלים, נזקי עליה בטמפרטורה ונזקי שטיפה במי גשמים.

הערות:
הערות לעורכים:
בקר לחלב
הזנת בעלי חיים
הרכב המזון
מספוא ומזון לבעלי חיים
תחמיץ
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
39660
עודכן לאחרונה:
12/07/2022 16:55
תאריך יצירה:
27/03/2019 13:05
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
ביצועי פרות חלב שניזונו במנות המכילות חציר או תחמיץ חיטה מאותו שדה, זן ומועד קציר

גבי עדין, רן סולומון – המחלקה לבקר, שה"מ, זאב צומברג – רפת יוטבתה, קרלוס גרינגאוס – רפת סמר

צמחי מספוא המואבסים לפרות מהווים מרכיב חשוב וחיוני במנה. בתנאי הארץ בשל חוסר מים וקרקע איכותית, אין הבהמות יכולות ליהנות ממספוא טרי ולכן נהוג השימוש במזון משומר בצורת שחת או תחמיץ. עיקרון השימור כשחת הוא ייבוש הצמח בשדה תוך הפחתת אחוז המים מ- 80% לכ- 15% . הייבוש בשדה כרוך בהפסדים בלתי נמנעים של מזינים בירק בגלל המשך תהליכי נשימת הצמחים והפרוק האנזימטי של רקמות הצמח הקצור, וכן חלים הפסדים מכניים כנשירת עלים, נזקי עליה בטמפרטורה ונזקי שטיפה במי גשמים.

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם