נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
לרגל חג הפסח הבא עלינו לטובה: זיהוי מהיר של שלב התפתחות גרעיני חמשת מיני דגן בהקשר להכנת תחמיץ כשר לפסח
תוכן

תחמיץ.pdfתוצרי זרעי חמשת מיני הדגן (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון וכוסמת) הם אסורים באכילה ובהנאה בפסח, היות והם 'חמץ'. כמות הגלוטן בזרע היא אחראית ביחס ישיר לתפיחת עיסות העשויות מקמחי דגן, ולכן ליצירת 'חמץ'. מובא במקורות שזרעים שלא הגיעו לשליש גודלם אינם נובטים, ולכן להלכה הם לא עשויים להיות חמץ כאשר הם באים במגע עם מים. על בסיס זה גופי כשרות קבעו שניתן לקצר מחמשת דגן בנוכחות זרעים שלא עשויים לנבוט, וליצור מזה תחמיץ כשר לפסח

לתצוגה מתאריך :
17/04/2019
עד תאריך :
30/04/2019
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
40121
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
17/04/2019 13:05
אולי יעניין אותך גם
הודעות
לרגל חג הפסח הבא עלינו לטובה: זיהוי מהיר של שלב התפתחות גרעיני חמשת מיני דגן בהקשר להכנת תחמיץ כשר לפסח
תוכן

תחמיץ.pdfתוצרי זרעי חמשת מיני הדגן (חיטה, שעורה, שיבולת שועל, שיפון וכוסמת) הם אסורים באכילה ובהנאה בפסח, היות והם 'חמץ'. כמות הגלוטן בזרע היא אחראית ביחס ישיר לתפיחת עיסות העשויות מקמחי דגן, ולכן ליצירת 'חמץ'. מובא במקורות שזרעים שלא הגיעו לשליש גודלם אינם נובטים, ולכן להלכה הם לא עשויים להיות חמץ כאשר הם באים במגע עם מים. על בסיס זה גופי כשרות קבעו שניתן לקצר מחמשת דגן בנוכחות זרעים שלא עשויים לנבוט, וליצור מזה תחמיץ כשר לפסח

הודעות
אולי יעניין אותך גם