פירות מנגו מזן ׳שלי׳ המתפתחים בחלקו החיצוני של העץ חשופים לקרינת שמש ומפתחים על כן צבע אדום בקליפתם, להבדיל מפירות המתפתחים בחלקו הפנימי של העץ ויישארו ירוקים. הצבע האדום מתפתח תוך הפעלת מסלול ההגנה פנילפרופנואיד (Phenylpropanoids),המוביל ליצירת נוגדי חמצון כגון פלבונואידים ואנטוציאנינים האחראים על יצירת הצבע האדום. לאחר מיון פירות מנגו מזן ‘שלי’ לאדומים וירוקים נמצא כי אלה האדומים היו עמידים יותר מהירוקים לעקות אביוטיות וביוטיות כגון צינה ומחלת האנטרקנוז ( Anthracnose ), הנגרמת מהפטריה קולטוטריכום ( Colletotrichum gloeosporioides ). מחקר זה מצביע על יישומים אגרו-טכנולוגיים עתידיים למיון פירות אדומים, או להגברת הצבע האדום בפירות מנגו.
פירות מנגו מזן ׳שלי׳ המתפתחים בחלקו החיצוני של העץ חשופים לקרינת שמש ומפתחים על כן צבע אדום בקליפתם, להבדיל מפירות המתפתחים בחלקו הפנימי של העץ ויישארו ירוקים. הצבע האדום מתפתח תוך הפעלת מסלול ההגנה פנילפרופנואיד (Phenylpropanoids),המוביל ליצירת נוגדי חמצון כגון פלבונואידים ואנטוציאנינים האחראים על יצירת הצבע האדום. לאחר מיון פירות מנגו מזן ‘שלי’ לאדומים וירוקים נמצא כי אלה האדומים היו עמידים יותר מהירוקים לעקות אביוטיות וביוטיות כגון צינה ומחלת האנטרקנוז ( Anthracnose ), הנגרמת מהפטריה קולטוטריכום ( Colletotrichum gloeosporioides ). מחקר זה מצביע על יישומים אגרו-טכנולוגיים עתידיים למיון פירות אדומים, או להגברת הצבע האדום בפירות מנגו.