נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
הפקולטה לחקלאות

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק ודר' ענת אלמן

פרי הפלפל, על צבעיו וזניו הרב גוניים, מהווה את אחד מירקות הפרי החשובים ביותר בתזונת האדם, בעיקר בארצות מפותחות, אך גם בארצות מתפתחות. הצריכה השנתית של פלפל בישראל בשנתיים האחרונות הסתכמה בכ 111- אלף טונות, כאשר פרי הפלפל הנו השני בחשיבותו כמוצר ייצוא לאחר תפוחי אדמה. בשנים אלו יוצאו כ 111,111- טונות לאירופה וצפון אמריקה, בעיקר בהובלה ימית )אחסנה ממושכת(. סך כל הצריכה העולמית של פלפל מוערכת בכ 27- מיליון טונות.

צריכת הפלפל הינה גבוהה בארץ ובעולם מאחר והפלפלים עשירים במרכיבים תזונתיים שונים(פוליפנולים, פלבונואידים, ויטמינים, מינרלים וכו'). למרכיבים אלו תכונות משפרות בריאות והם

מעורבים במנגנוני הגנה של גוף האדם מפני מחלות שונות. מחלת הסרטן הינה גורם התמותה השני בעולם המערבי. מידע מדעי מצטבר מצביע על כך שלתזונה עתירת נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים)תפקיד חשוב  במניעת מחלת הסרטן. בהשוואה לירקות אחרים, הפלפל, בעיקר האדום, מכיל רמה גבוהה של נוגדי חמצון, הנובעת, בין היתר, מנוכחותם של קפסיאטים והידרוקפסיאטים - חומרים שהראו אפקטים אנטי סרטניים, הן בתנאי מעבדה והן בבדיקות בבעלי חיים.

פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
היבטים פיסיולוגיים, רמות נוטריאנטים ופעילות אנטי פרוליפרטיבית כנגד תאי סרטן בפלפלים חריפים ומתוקים (השוואת דישון אורגני לקונבנציונלי)

בהדרכת פרופ' אלעזר פליק ודר' ענת אלמן

פרי הפלפל, על צבעיו וזניו הרב גוניים, מהווה את אחד מירקות הפרי החשובים ביותר בתזונת האדם, בעיקר בארצות מפותחות, אך גם בארצות מתפתחות. הצריכה השנתית של פלפל בישראל בשנתיים האחרונות הסתכמה בכ 111- אלף טונות, כאשר פרי הפלפל הנו השני בחשיבותו כמוצר ייצוא לאחר תפוחי אדמה. בשנים אלו יוצאו כ 111,111- טונות לאירופה וצפון אמריקה, בעיקר בהובלה ימית )אחסנה ממושכת(. סך כל הצריכה העולמית של פלפל מוערכת בכ 27- מיליון טונות.

צריכת הפלפל הינה גבוהה בארץ ובעולם מאחר והפלפלים עשירים במרכיבים תזונתיים שונים(פוליפנולים, פלבונואידים, ויטמינים, מינרלים וכו'). למרכיבים אלו תכונות משפרות בריאות והם

מעורבים במנגנוני הגנה של גוף האדם מפני מחלות שונות. מחלת הסרטן הינה גורם התמותה השני בעולם המערבי. מידע מדעי מצטבר מצביע על כך שלתזונה עתירת נוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים)תפקיד חשוב  במניעת מחלת הסרטן. בהשוואה לירקות אחרים, הפלפל, בעיקר האדום, מכיל רמה גבוהה של נוגדי חמצון, הנובעת, בין היתר, מנוכחותם של קפסיאטים והידרוקפסיאטים - חומרים שהראו אפקטים אנטי סרטניים, הן בתנאי מעבדה והן בבדיקות בבעלי חיים.

פרסום מדעי
אולי יעניין אותך גם