נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
ורדים כמזון פונקציונלי: אפיון טעם, חיי מדף, רגישות לבוטריטיס ותכולת האנטיאוקסידנטים על מספר זני ורדים
שנה:
2010
מקור הפרסום :
הפקולטה לחקלאות
מחברים :
אגמי, אורית
;
.
כרך :
מחברים נוספים:
מנחים :
פרידמן, חיה
;
.
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
תקציר:

בהדרכת דר' חיה פרידמן

קיים תיעוד מזה אלפי שנים שפרחים שונים שמשו למאכל. בעולם המערבי, בו יש חיפוש מתמיד לחידושים קולינאריים, פרחי המאכל מציעים טעם וצבע מיוחדים. לכן בשנים האחרונות העניין  בפרחי מאכל הולך וגובר. כבר היום ניתן למצוא פרחי מאכל במסעדות, כתוספת לסלט או מרק וכקישוט צבעוני במנה או בשתייה..

ורדים נצרכים למאכל בתרבויות רבות בעיקר כריבות, תה, חומרי טעם )מי ורדים( וכצמחי מרפא. התכונות של ורדים כצמחי מרפא ומגוון הריחות והצבעים שלהם, הופך את צמחי הורדים למועמדים מצוינים כמזון פונקציונאלי. אחד החסרונות הבולטים של ורדים כמוצר טרי למאכל הוא שעלי הכותרת שלהם לרוב קשים ללעיסה ובנוסף הם עפיצים ומרירים, תכונות שאינן מתאימות למזון. בעבודה ראשונית במעבדה זיהינו קבוצה גדולה של ורדים ) 24 זנים( בעלי מרקם סביר, אשר אינם מרים מדי, וקבוצה זו שמשה כבסיס לעבודה הנוכחית. מטרת עבודה זו הייתה לאפיין לראשונה את זני הורדים השונים ולבחון את האפשרות של שיווקם כמזון פונקציונאלי. התכונות שנבחנו עבור חלק מהזנים היו: אורך חיי המדף, עמידות לבוטריטיס, תכולת נוגדי חמצון ואפיוני טעם וריח.

הערות:
הגישה לטקסט מלא – למשתמש מורשה בלבד
antioxidant
בוטריטיס
ורד
חיי מדף
טעם
צמחים
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה עצם דיגיטלי :
מס' מאמר:
0
שיוך:
מאגר מידע:
סוג חומר:
דיסרטציה
;
.
שפה:
עברית
הערות לעורכים:
מזהה:
41910
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
26/06/2019 12:23
אולי יעניין אותך גם
פרסום מדעי
ורדים כמזון פונקציונלי: אפיון טעם, חיי מדף, רגישות לבוטריטיס ותכולת האנטיאוקסידנטים על מספר זני ורדים

בהדרכת דר' חיה פרידמן

קיים תיעוד מזה אלפי שנים שפרחים שונים שמשו למאכל. בעולם המערבי, בו יש חיפוש מתמיד לחידושים קולינאריים, פרחי המאכל מציעים טעם וצבע מיוחדים. לכן בשנים האחרונות העניין  בפרחי מאכל הולך וגובר. כבר היום ניתן למצוא פרחי מאכל במסעדות, כתוספת לסלט או מרק וכקישוט צבעוני במנה או בשתייה..

ורדים נצרכים למאכל בתרבויות רבות בעיקר כריבות, תה, חומרי טעם )מי ורדים( וכצמחי מרפא. התכונות של ורדים כצמחי מרפא ומגוון הריחות והצבעים שלהם, הופך את צמחי הורדים למועמדים מצוינים כמזון פונקציונאלי. אחד החסרונות הבולטים של ורדים כמוצר טרי למאכל הוא שעלי הכותרת שלהם לרוב קשים ללעיסה ובנוסף הם עפיצים ומרירים, תכונות שאינן מתאימות למזון. בעבודה ראשונית במעבדה זיהינו קבוצה גדולה של ורדים ) 24 זנים( בעלי מרקם סביר, אשר אינם מרים מדי, וקבוצה זו שמשה כבסיס לעבודה הנוכחית. מטרת עבודה זו הייתה לאפיין לראשונה את זני הורדים השונים ולבחון את האפשרות של שיווקם כמזון פונקציונאלי. התכונות שנבחנו עבור חלק מהזנים היו: אורך חיי המדף, עמידות לבוטריטיס, תכולת נוגדי חמצון ואפיוני טעם וריח.

פרסום מדעי
אולי יעניין אותך גם