מילי זנבר - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
יורם צביאלי - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
שמעון פיבוניה - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
עדי סויסה - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
דוד סילברמן - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
הצלחת הפלפל הישראלי בשוקי היצוא לאירופה, לרוסיה ולצפון אמריקה מותנית בשמירה על איכות הפרי לאחר הקטיף במשך 16 יום לפחות (ביעדים מסוימים 26 יום!); בפעולות לשמירת האיכות יש להתחיל כבר בעת הגידול: טיפול בשדה נגד מחלות עלווה ונגד מחלות פרי; הקפדה על ניקיון (סניטציה) בתוך בית הגידול ובסביבתו; ודיוק בהנחיות לקטיף נכון. ביצוע מוקפד של הטיפולים לפני ולאחר הקטיף, ושמירה על שרשרת קירור עד הגעת הפרי ליעדו הסופי, יבטיחו איכות מעולה וחיי מדף ארוכים של פירות הפלפל.
התפרסם גם ב"שדה וירק", גיליון 333, עמ' 47-46, 2020.
מילי זנבר - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
יורם צביאלי - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
שמעון פיבוניה - מו"פ ערבה תיכונה וצפונית - תמר
עדי סויסה - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
דוד סילברמן - שה"מ, משרד החקלאות ופיתוח הכפר
הצלחת הפלפל הישראלי בשוקי היצוא לאירופה, לרוסיה ולצפון אמריקה מותנית בשמירה על איכות הפרי לאחר הקטיף במשך 16 יום לפחות (ביעדים מסוימים 26 יום!); בפעולות לשמירת האיכות יש להתחיל כבר בעת הגידול: טיפול בשדה נגד מחלות עלווה ונגד מחלות פרי; הקפדה על ניקיון (סניטציה) בתוך בית הגידול ובסביבתו; ודיוק בהנחיות לקטיף נכון. ביצוע מוקפד של הטיפולים לפני ולאחר הקטיף, ושמירה על שרשרת קירור עד הגעת הפרי ליעדו הסופי, יבטיחו איכות מעולה וחיי מדף ארוכים של פירות הפלפל.
התפרסם גם ב"שדה וירק", גיליון 333, עמ' 47-46, 2020.