יוליה ברמין
היסדקות ענבי מאכל בכרם או לאחר הבציר עלולה להיות בעלת השלכות קשות מבחינה פיטופתולוגית. התופעה ידועה כקשורה למאזן המים בפרי, אך מהמחקר המדווח להלן אפשר להצביע על מספר גורמים המשפיעים על היסדקות ענבי מאכל לאחר טבילה בתמיסה מימית. תופעה זו, שניתן לכנותה היסדקות מושרית, מאפשרת להוסיף לתמיסה המימית חומרים שונים ולבחון את השפעתם המעכבת על ההיסדקות. התוצאות מראות, כי תוספת סידן מפחיתה באופן כללי היסדקויות, ותופעה דומה מתקבלת לאחר טבילת הפרי בבופר בסיסי.
See English summary at the end of the article.
יוליה ברמין
היסדקות ענבי מאכל בכרם או לאחר הבציר עלולה להיות בעלת השלכות קשות מבחינה פיטופתולוגית. התופעה ידועה כקשורה למאזן המים בפרי, אך מהמחקר המדווח להלן אפשר להצביע על מספר גורמים המשפיעים על היסדקות ענבי מאכל לאחר טבילה בתמיסה מימית. תופעה זו, שניתן לכנותה היסדקות מושרית, מאפשרת להוסיף לתמיסה המימית חומרים שונים ולבחון את השפעתם המעכבת על ההיסדקות. התוצאות מראות, כי תוספת סידן מפחיתה באופן כללי היסדקויות, ותופעה דומה מתקבלת לאחר טבילת הפרי בבופר בסיסי.
See English summary at the end of the article.