תנאי הגידול בחממות נשלטים ומבוקרים כדי למקסם את קצב הגידול והיבול של הגידולים החקלאיים. תנאים אלו עלולים לחשוף צמחים לסיכונים ביוטיים ואביוטיים; לחצים ביוטיים ואביוטיים שונים משפיעים על התשואה הפוטנציאלית.
מחקרים הראו כי 40% מייצור המזון הולך לאיבוד בגלל מחלות, מזיקים ועשבים ברחבי העולם. בשלבי הגידול והקטיף, יש לבצע בדיקות תקופתיות לאיתור מחלות ועקות אחרות.
יש לגלות את הגורמים המגבילים את היבול מוקדם ככל האפשר כדי להפעיל אמצעי נגד מתאימים. אחד האתגרים הגדולים בגידולי חממה הוא חוסר היכולת לזהות עקות וסיכונים מוקדם מספיק כדי למנוע התפשטות בלתי מבוקרת של מחלות הגורמת לנזק בלתי הפיך.
לעיתים קרובות אנו יודעים כיצד להתמודד עם המחלה, אך הגילוי מאוחר מכדי לפעול או שהנזק שכבר נגרם הינו רב. בהיעדר פיקוח יעיל, החלטת החקלאים עלולה להיות שגויה ולגרום ליישום יתר של חומרי הדברה, חומרים מזינים ומים.
כיום, עקות ביוטיות ואביוטיות מטופלות בבזבזנות יחסית: לעתים קרובות על ידי יישום חוזר של חומרי הדברה, הוספת חומרים מזינים (למשל, חנקן) והשקיית יתר, גם כאשר סף הסימפטומים רחוק מלהצדיק זאת. מעקב אחר עקות במהלך הגידול והקטיף בגידולי חממה רלוונטי ביותר להשגת פוטנציאל הייצור, שמירה על מצב צמח תקין ומניעת הפסדים.
תנאי הגידול בחממות נשלטים ומבוקרים כדי למקסם את קצב הגידול והיבול של הגידולים החקלאיים. תנאים אלו עלולים לחשוף צמחים לסיכונים ביוטיים ואביוטיים; לחצים ביוטיים ואביוטיים שונים משפיעים על התשואה הפוטנציאלית.
מחקרים הראו כי 40% מייצור המזון הולך לאיבוד בגלל מחלות, מזיקים ועשבים ברחבי העולם. בשלבי הגידול והקטיף, יש לבצע בדיקות תקופתיות לאיתור מחלות ועקות אחרות.
יש לגלות את הגורמים המגבילים את היבול מוקדם ככל האפשר כדי להפעיל אמצעי נגד מתאימים. אחד האתגרים הגדולים בגידולי חממה הוא חוסר היכולת לזהות עקות וסיכונים מוקדם מספיק כדי למנוע התפשטות בלתי מבוקרת של מחלות הגורמת לנזק בלתי הפיך.
לעיתים קרובות אנו יודעים כיצד להתמודד עם המחלה, אך הגילוי מאוחר מכדי לפעול או שהנזק שכבר נגרם הינו רב. בהיעדר פיקוח יעיל, החלטת החקלאים עלולה להיות שגויה ולגרום ליישום יתר של חומרי הדברה, חומרים מזינים ומים.
כיום, עקות ביוטיות ואביוטיות מטופלות בבזבזנות יחסית: לעתים קרובות על ידי יישום חוזר של חומרי הדברה, הוספת חומרים מזינים (למשל, חנקן) והשקיית יתר, גם כאשר סף הסימפטומים רחוק מלהצדיק זאת. מעקב אחר עקות במהלך הגידול והקטיף בגידולי חממה רלוונטי ביותר להשגת פוטנציאל הייצור, שמירה על מצב צמח תקין ומניעת הפסדים.