חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
ננו-חומרים מבוססי פולימרים טבעיים לשיפור איכות והשתמרות של תוצרת חקלאית [תקציר]
שנה:
2021
מחברים :
פוברנוב, ילנה
;
.
כרך :
מחברים נוספים:
מנחים :
מעמוד:
0
עד עמוד:
0
(
סהכ עמודים:
1
)
תקציר:

גורמים סביבתיים כגון טמפ' ולחות יחד עם התקפות של חיידקים ופטריות יכולים לפגוע באיכות
התוצרת החקלאית. ההתכלות והתפתחות הריקבון של התוצרת מתחילה להתרחש עוד לפני הקטיף
ומואצת במהלך האחסון והשיווק. כתוצאה מכך מתרחש איבוד מזון רב ונגרמים הפסדים כלכליים
גבוהים לחקלאים והן לצרכנים ברחבי העולם. אחת הגישות החדשות להארכת חיי המדף של
התוצרת החקלאית היא שימוש בננו-חומרים המבוססים על פולימרים טבעיים שהינם בטוחים
לאכילה.
ציפוי אכיל הנו שכבה דקה המבוססת על סיבים תזונתיים המיושמים על גבי רקמת הפרי באופן
חיצוני. הציפוי מונע התפתחות של חיידקים ופטריות ומונע את הזדקנות הפרי במשך האחסון.
בנוסף, הציפוי מונע תופעות כמו הצטמקות של הפרי בעקבות איבודי מים ואיבוד חומרי ארומה.
בשל העובדה שציפויים אכילים נחשבים כמרכיב מזון עליהם לעמוד בכל הקריטריונים של מוצרי
מזון. בנוסף, הם צריכים להיות יציבים מבחינה כימית ופיסיקאלית, בעלי יכולת הידבקות טובה
על פני המוצר, לאפשר מעבר תקין של גזים )חמצן ופחמן דו-חמצני(, לעכב את הלחות ואובדן
החומרים הנדיפים, חסרי טעם וצבע, לשפר את המראה והמוצקות של המוצרים החקלאיים,
ידידותיים לסביבה, בעלי יכולת להפחית התקפות חיידקים ופטריות וזולים. יישום של ציפוי אכיל
יכול להתבצע בשיטת שכבה-על-שכבה של חומרים שונים או באמצעות שילוב של החומרים יחד
בערבובם.

הערות:
קבצים קשורים :
Polymers
אחסון תוצרת חקלאית ומזון
איכות המזון
ננוטכנולוגיה
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה עצם דיגיטלי :
מס' מאמר:
0
שיוך:
מאגר מידע:
סוג חומר:
מאמר מתוך כינוס
;
.
תקציר
;
.
שפה:
עברית
הערות לעורכים:
מזהה:
57825
עודכן לאחרונה:
02/03/2022 17:27
תאריך יצירה:
08/02/2022 08:53
אולי יעניין אותך גם
פרסום מדעי
ננו-חומרים מבוססי פולימרים טבעיים לשיפור איכות והשתמרות של תוצרת חקלאית [תקציר]

גורמים סביבתיים כגון טמפ' ולחות יחד עם התקפות של חיידקים ופטריות יכולים לפגוע באיכות
התוצרת החקלאית. ההתכלות והתפתחות הריקבון של התוצרת מתחילה להתרחש עוד לפני הקטיף
ומואצת במהלך האחסון והשיווק. כתוצאה מכך מתרחש איבוד מזון רב ונגרמים הפסדים כלכליים
גבוהים לחקלאים והן לצרכנים ברחבי העולם. אחת הגישות החדשות להארכת חיי המדף של
התוצרת החקלאית היא שימוש בננו-חומרים המבוססים על פולימרים טבעיים שהינם בטוחים
לאכילה.
ציפוי אכיל הנו שכבה דקה המבוססת על סיבים תזונתיים המיושמים על גבי רקמת הפרי באופן
חיצוני. הציפוי מונע התפתחות של חיידקים ופטריות ומונע את הזדקנות הפרי במשך האחסון.
בנוסף, הציפוי מונע תופעות כמו הצטמקות של הפרי בעקבות איבודי מים ואיבוד חומרי ארומה.
בשל העובדה שציפויים אכילים נחשבים כמרכיב מזון עליהם לעמוד בכל הקריטריונים של מוצרי
מזון. בנוסף, הם צריכים להיות יציבים מבחינה כימית ופיסיקאלית, בעלי יכולת הידבקות טובה
על פני המוצר, לאפשר מעבר תקין של גזים )חמצן ופחמן דו-חמצני(, לעכב את הלחות ואובדן
החומרים הנדיפים, חסרי טעם וצבע, לשפר את המראה והמוצקות של המוצרים החקלאיים,
ידידותיים לסביבה, בעלי יכולת להפחית התקפות חיידקים ופטריות וזולים. יישום של ציפוי אכיל
יכול להתבצע בשיטת שכבה-על-שכבה של חומרים שונים או באמצעות שילוב של החומרים יחד
בערבובם.

פרסום מדעי
נגישות
menu      
אולי יעניין אותך גם