גורמים סביבתיים כגון טמפ' ולחות יחד עם התקפות של חיידקים ופטריות יכולים לפגוע באיכות
התוצרת החקלאית. ההתכלות והתפתחות הריקבון של התוצרת מתחילה להתרחש עוד לפני הקטיף
ומואצת במהלך האחסון והשיווק. כתוצאה מכך מתרחש איבוד מזון רב ונגרמים הפסדים כלכליים
גבוהים לחקלאים והן לצרכנים ברחבי העולם. אחת הגישות החדשות להארכת חיי המדף של
התוצרת החקלאית היא שימוש בננו-חומרים המבוססים על פולימרים טבעיים שהינם בטוחים
לאכילה.
ציפוי אכיל הנו שכבה דקה המבוססת על סיבים תזונתיים המיושמים על גבי רקמת הפרי באופן
חיצוני. הציפוי מונע התפתחות של חיידקים ופטריות ומונע את הזדקנות הפרי במשך האחסון.
בנוסף, הציפוי מונע תופעות כמו הצטמקות של הפרי בעקבות איבודי מים ואיבוד חומרי ארומה.
בשל העובדה שציפויים אכילים נחשבים כמרכיב מזון עליהם לעמוד בכל הקריטריונים של מוצרי
מזון. בנוסף, הם צריכים להיות יציבים מבחינה כימית ופיסיקאלית, בעלי יכולת הידבקות טובה
על פני המוצר, לאפשר מעבר תקין של גזים )חמצן ופחמן דו-חמצני(, לעכב את הלחות ואובדן
החומרים הנדיפים, חסרי טעם וצבע, לשפר את המראה והמוצקות של המוצרים החקלאיים,
ידידותיים לסביבה, בעלי יכולת להפחית התקפות חיידקים ופטריות וזולים. יישום של ציפוי אכיל
יכול להתבצע בשיטת שכבה-על-שכבה של חומרים שונים או באמצעות שילוב של החומרים יחד
בערבובם.
גורמים סביבתיים כגון טמפ' ולחות יחד עם התקפות של חיידקים ופטריות יכולים לפגוע באיכות
התוצרת החקלאית. ההתכלות והתפתחות הריקבון של התוצרת מתחילה להתרחש עוד לפני הקטיף
ומואצת במהלך האחסון והשיווק. כתוצאה מכך מתרחש איבוד מזון רב ונגרמים הפסדים כלכליים
גבוהים לחקלאים והן לצרכנים ברחבי העולם. אחת הגישות החדשות להארכת חיי המדף של
התוצרת החקלאית היא שימוש בננו-חומרים המבוססים על פולימרים טבעיים שהינם בטוחים
לאכילה.
ציפוי אכיל הנו שכבה דקה המבוססת על סיבים תזונתיים המיושמים על גבי רקמת הפרי באופן
חיצוני. הציפוי מונע התפתחות של חיידקים ופטריות ומונע את הזדקנות הפרי במשך האחסון.
בנוסף, הציפוי מונע תופעות כמו הצטמקות של הפרי בעקבות איבודי מים ואיבוד חומרי ארומה.
בשל העובדה שציפויים אכילים נחשבים כמרכיב מזון עליהם לעמוד בכל הקריטריונים של מוצרי
מזון. בנוסף, הם צריכים להיות יציבים מבחינה כימית ופיסיקאלית, בעלי יכולת הידבקות טובה
על פני המוצר, לאפשר מעבר תקין של גזים )חמצן ופחמן דו-חמצני(, לעכב את הלחות ואובדן
החומרים הנדיפים, חסרי טעם וצבע, לשפר את המראה והמוצקות של המוצרים החקלאיים,
ידידותיים לסביבה, בעלי יכולת להפחית התקפות חיידקים ופטריות וזולים. יישום של ציפוי אכיל
יכול להתבצע בשיטת שכבה-על-שכבה של חומרים שונים או באמצעות שילוב של החומרים יחד
בערבובם.