אמיר שפירא
ברחבי מדינת ישראל מגדלים ענבי מאכל בהיקף שטח של כ-40,000 דונם המניבים כ-80,000 טון ייבול בשנה, מהם כ-7,000 טון לייצוא. הפדיון בענף זה הוא כ-75,000,000$ המהווה כ-2% מהייצור החקלאי של מדינת ישראל. ענף ענבי המאכל מהווה 9% מיבול המטעים לא כולל הדרים ובשנים האחרונות ניטעים כ-2,000 דונם נוספים כל שנה. גידול ענבים למאכל הינו עתיר ידיים עובדות וצורך כ-30 עד 35 ימי עבודה לדונם בשלבי ההבשלה בכרם למעט פעולות הריסוס כל השלבים הינם ידניים לחלוטין. בוצע חקר שיטות וחקר עבודה של תהליך דילול האשכולות במשקי ענבי מאכל המאפיינים את משקי הענבים באזור לכיש. נבדקו חלופות שונות לתהליך זה ופותחו אבי טיפוס לאמצעי עזר מיכניים לדילול אשכולות שנבחנו בניסויים בכרם ובוצע ניסוי תרמי לדילול אשכולות. (מתוך המאמר)
אמיר שפירא
ברחבי מדינת ישראל מגדלים ענבי מאכל בהיקף שטח של כ-40,000 דונם המניבים כ-80,000 טון ייבול בשנה, מהם כ-7,000 טון לייצוא. הפדיון בענף זה הוא כ-75,000,000$ המהווה כ-2% מהייצור החקלאי של מדינת ישראל. ענף ענבי המאכל מהווה 9% מיבול המטעים לא כולל הדרים ובשנים האחרונות ניטעים כ-2,000 דונם נוספים כל שנה. גידול ענבים למאכל הינו עתיר ידיים עובדות וצורך כ-30 עד 35 ימי עבודה לדונם בשלבי ההבשלה בכרם למעט פעולות הריסוס כל השלבים הינם ידניים לחלוטין. בוצע חקר שיטות וחקר עבודה של תהליך דילול האשכולות במשקי ענבי מאכל המאפיינים את משקי הענבים באזור לכיש. נבדקו חלופות שונות לתהליך זה ופותחו אבי טיפוס לאמצעי עזר מיכניים לדילול אשכולות שנבחנו בניסויים בכרם ובוצע ניסוי תרמי לדילול אשכולות. (מתוך המאמר)