נגישות
menu      
חיפוש מתקדם
תחביר
חפש...
הספר "אוצר וולקני"
אודות
תנאי שימוש
ניהול
קהילה:
אסיף מאגר המחקר החקלאי
פותח על ידי קלירמאש פתרונות בע"מ -
דרכים לשמירת האיכות של דלעת ערמונים לתקופה ממושכת לאחר קטיף
מחבר :
אלקלעי-טוביה, שרון
;
.
זערור, מרב
;
.
פליק, אלעזר
;
.
צ'לופוביץ, דניאל
;
.
מחברים נוספים:
כרך :
גיליון 306
שנה:
2017
מקור הפרסום :
שדה וירק
מאגר מידע:
יחידה:
המחלקה לחקר תוצרת חקלאית לאחר הקטיף
מעמוד:
33
עד עמוד:
35
(
סהכ עמודים:
3
)
קישור לפרסום :
סוג חומר:
פרסום מקצועי
;
.
קבצים קשורים :
תקציר:

עבודה זו בחנה, לראשונה, את האפשרות להאריך את כושר אחסנתו של פרי דלעת הערמונים לתקופה של כארבעה חודשים, מבלי לפגום באיכותו החיצונית והפנימית של הפרי. בתום תקופת אחסנה של 4 חודשים, הייתה איכות הפירות שאוחסנו ב-15 מ"צ טובה יותר על-פי מדדי האיכות שנבדקו, בהשוואה לאיכות הפירות שאוחסנו ב-20 מ"צ. שטיפה והברשה של הפרי במים חמים, ב-52 מ"צ למשך כ-15 שניות, שימרה טוב יותר את איכות הפרי, בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לטיפול הביקורת והשטיפה הקרה. לא נמצאו הבדלים ברמת הסוכר בטיפולים השונים. שילוב של שטיפה והברשה במי ברז (שטיפה קרה) ודינוג הפירות הגביר באופן מובהק את אחוז הריקבון בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לשטיפה החמה. לסיכום, קיימת אפשרות טובה לאחסן דלעת ערמונים לתקופות ממושכות, שיאפשרו לקבל פרי איכותי בשווקים המקומיים ובשוקי היצוא בעזרת טיפולים פיסיקאליים, המשולבים בטיפולים אחרים. (מתוך המאמר)

הערות:
הערות לעורכים:
אחסון מזון
איכות המזון
דלעת הערמונים
טיפול לאחר הקטיף
פיזיולוגיה לאחר הקטיף
עוד תגיות
תוכן קשור
פרטים נוספים
מזהה:
66099
עודכן לאחרונה:
25/10/2023 10:21
תאריך יצירה:
25/10/2023 10:21
אולי יעניין אותך גם
פרסום מקצועי
דרכים לשמירת האיכות של דלעת ערמונים לתקופה ממושכת לאחר קטיף
גיליון 306

עבודה זו בחנה, לראשונה, את האפשרות להאריך את כושר אחסנתו של פרי דלעת הערמונים לתקופה של כארבעה חודשים, מבלי לפגום באיכותו החיצונית והפנימית של הפרי. בתום תקופת אחסנה של 4 חודשים, הייתה איכות הפירות שאוחסנו ב-15 מ"צ טובה יותר על-פי מדדי האיכות שנבדקו, בהשוואה לאיכות הפירות שאוחסנו ב-20 מ"צ. שטיפה והברשה של הפרי במים חמים, ב-52 מ"צ למשך כ-15 שניות, שימרה טוב יותר את איכות הפרי, בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לטיפול הביקורת והשטיפה הקרה. לא נמצאו הבדלים ברמת הסוכר בטיפולים השונים. שילוב של שטיפה והברשה במי ברז (שטיפה קרה) ודינוג הפירות הגביר באופן מובהק את אחוז הריקבון בשתי טמפרטורות האחסנה, בהשוואה לשטיפה החמה. לסיכום, קיימת אפשרות טובה לאחסן דלעת ערמונים לתקופות ממושכות, שיאפשרו לקבל פרי איכותי בשווקים המקומיים ובשוקי היצוא בעזרת טיפולים פיסיקאליים, המשולבים בטיפולים אחרים. (מתוך המאמר)

פרסום מקצועי
אולי יעניין אותך גם